Vaak wanneer ik aan mensen vertel over mijn bedrijfsmodel, het in- en verkopen van tweedehands boeken, hoor ik: ‘Ik heb nog zooooveel boeken!’ Om vervolgens de vaste redenen te benoemen waarom men er geen afscheid van wil of kan nemen; geen tijd, kost teveel energie om op te ruimen, zonde om weg te gooien, geen afscheid kunnen nemen, niet weten waar te beginnen en zo nog een aantal.

Second Booking helpt u graag bij het opruimen van uw boeken. Al vanaf 50 stuks kom ik graag bij u langs. Heeft u veel meer dan 50 stuks? Ook dit is geen enkel probleem. Veel werk neem ik van u uit handen, alles om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Tevens betaal ik een passende vergoeding! Verdere toelichting over de voorwaarden, service en vergoeding kunt u vinden op mijn website onder de ‘Veelgestelde vragen’.

Of u nou te maken heeft met een verhuizing, ruimtegebrek, een nalatenschap of dat u simpelweg uw boekenkast wilt opruimen, er zijn altijd redenen om een schifting te maken in de boeken die u in huis heeft. Maar hoe doet u dit? Naast de bovengenoemde redenen die het lastig maken om boeken op te ruimen, hebben de boeken voor u vaak een waarde. Zowel emotioneel als financieel, wat zeer begrijpelijk is. Boeken die u gekregen heeft of waarvan u zegt, die wil ik echt nog een keer lezen. Diverse redenen waarom de boeken bij u in de kast blijven staan, want weg doen is ook maar zonde. Maar wat nou als uw boeken een mooie nieuwe bestemming kunnen krijgen? Bijvoorbeeld bij een andere particulier, die specifiek op zoek is naar een boek dat bij u jaren in de kast stond? Of eenvoudigweg in een minibibliotheek in Amsterdam waardoor mensen met een kleine portemonnee gratis kunnen lezen?

Als u dan toch afstand gaat nemen van uw boeken, dan wilt u in ieder geval zeker weten dat deze een mooie nieuwe bestemming krijgen. Daar draag ik graag zorg voor. De partij boeken die ik van u overneem wordt zorgvuldig uitgezocht om vervolgens een nieuwe bestemming te vinden. Zo is dit niet enkel mijn verdienmodel geworden, maar geeft deze vorm van circulaire bedrijfsvoering mij ook veel voldoening. Het milieu wordt gespaard doordat er enkel met tweedehands producten wordt gewerkt en daarnaast ben ik dankbaar dat ik van artikelen gebruik kan maken die door u beschikbaar worden gesteld, evenals de eindgebruiker die u ook zeer dankbaar zal zijn!